Apartment

Silver Lake apartment garden brings COVID-19 relief

When Jamie Renee Williams wanted to learn more about soil and permaculture, she volunteered at several urban farms throughout Los Angeles: Cottonwood Urban Farm in Panorama City, Huarache Farms in Sierra Madre and Farm L.A., located in Elysian Valley. When she wanted to implement what she was learning in the community, she began working with a community-led compost pick-up service to expand its reach. And when the coronavirus outbreak forced her to shelter in place, she transformed a tiny stretch of dirt next to her apartment into an edible garden.

“I thought for many years that it would be amazing to work on restoring it in some way,” Williams, 37, said of the garden in Silver Lake that she planted in March. “I had been reading books on permaculture such as “The One-Straw Revolution: An Introduction to Natural Farming,” and when I started going to a bunch of different farms they were all doing something different. I was afraid of growing food. I have killed plenty of plants. But the pandemic and quarantine pushed me to do it. I figured I have all this time and nothing to lose.”

Before the pandemic, Williams juggled UX design work, volunteering and helping broaden the Compostable pickup service. But with more free time on her hands — and like so many who have struggled with isolation while sheltering in place — the garden offered her an opportunity to navigate her way through the pandemic.

“I felt like I had a partner through this pandemic,” she said. “It’s been really rewarding. I have learned that plants, like people, need to be together in a community.”

For Williams, who will be offering a guided virtual tour of the garden on Thursday as part of this week’s annual LA Design Festival, the garden is “reclaimed space

Tips For Decorating a New Apartment

Kate also said color can make a huge impact on a space, as long as it’s introduced thoughtfully. If you’re not sure where to begin, choose one key color to use throughout the room. For instance, Kate recommended Aviel opt for something like a vibrant mustard yellow. You’ll see pops of it everywhere in Kate’s design, from the throw pillows, to the wall art, to the patterned rug. Since Aviel shares her apartment with her dog Chicken, Kate recommended a rug with a somewhat busy print — any stains from muddy paw prints or accidental spills will be easy to camouflage.

The common thread in all of Kate’s decor advice? Keep it cohesive. Sticking to one color palette, decor style, and overall vision will help your home come together. Whether you’re moving into a studio loft or multistory house, that advice will certainly serve you well.

Source Article

Kitchen fire damages El Cajon apartment units, 20 residents displaced

EL CAJON, Calif. (CNS) – An unattended kitchen stove was blamed for an apartment fire in El Cajon Tuesday evening that caused damage to six apartments and displaced at least 20 residents.

Deputies responded to the 400 block of East Bradley Avenue, near Magnolia Avenue, about 7:25 p.m. and found a second story apartment fully engulfed in flames, according to Sgt. Patrick Fox of the San Diego County Sheriff’s Department.

The fire immediately threatened at least 10 apartments, all of which were evacuated, and an additional 10 apartments directly south of where the fire occurred were evacuated as a precaution, Fox said.

Firefighters from the San Miguel, Santee and El Cajon fire departments were able to extinguish the flames and deputies learned no one was inside the apartment when the fire started, he said.

The occupants of the apartment where the fire began were interviewed by authorities and it was determined the kitchen stove was left on and unattended, sparking the fire, Fox said.

No injuries were reported, but one apartment was damaged by fire, one unit sustained water damage and four others sustained water and smoke damage, Fox said.

Residents of the 10 apartments south of where the fire started were allowed to return home, but about 20 residents from the other 10 apartments remained evacuated due to the power in those units being turned off. San Diego Gas & Electric crews were working to restore power, Fox said.

The Red Cross set up a temporary staging area for affected residents in the Kelly’s Pub parking lot, 719 E. Bradley Ave.

appId : '412634405581169',

xfbml : true, version : 'v2.9' }); }; (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); …

The Kitchen in This Basement Apartment Is Basically a Greenhouse

<div class="caption"> Rosie intended to install austere slate-gray cabinetry, but she was taken with the Ruskin Blossom hue when she visited Pluck’s studio. “If you’re able to take it away from its current cultural associations, it’s just a nice color,” she explains. “It looks really lovely against the greenery.” </div>

Rosie intended to install austere slate-gray cabinetry, but she was taken with the Ruskin Blossom hue when she visited Pluck’s studio. “If you’re able to take it away from its current cultural associations, it’s just a nice color,” she explains. “It looks really lovely against the greenery.”

Though television producer Rosie Rockel was a first-time homeowner when she renovated her South London apartment, she was able to approach the project with some useful background experience. Rosie’s entertainment industry job has her working on the show Grand Designs, a British home improvement series that highlights impressive, elaborate architecture. Perhaps that’s why she was so confident in her ability to design the kitchen remodel on her own. “I had a very clear picture of exactly what I wanted it to look like,” Rosie says.

The main aims were to bring light into this room of her flat, which is situated in the semisubterranean basement of a massive Victorian mansion, and connect it with the private garden. To achieve this, Rosie submitted multiple rounds of inventive blueprints to the local planning authority, but strict conservation laws only permitted her to construct a standard, conservatory-like extension with a glass roof. Though this building style was not her first choice, it actually allowed her to accomplish both her goals. Sunshine flows in amply, illuminating the once-dingy area and offering an ideal environment to grow Rosie’s bevy of potted plants. The indoor and outdoor foliage live together harmoniously, fusing the spaces to create a lush, verdant haven in the middle of a buzzing neighborhood.

<div class="caption"> The cramped old kitchen. </div>

The cramped old kitchen.

Location: Though the address is technically on the bustling Brixton Road, the house is set back as a refuge from the action. “When you come off the street, which is really busy and hectic and polluted, and

Kitchen of the Week: Former barrister chambers becomes apartment with award-winning black kitchen

This black kitchen, designed by Nicola Manning of Auckland, won the Outstanding Renovation Kitchen award in this year's NKBA national awards.

MARK SCOWEN

This black kitchen, designed by Nicola Manning of Auckland, won the Outstanding Renovation Kitchen award in this year’s NKBA national awards.

It’s hard to believe this kitchen is in an apartment that was previously a commercial office space.

Kitchen designer Nicola Manning of Nicola Manning Design says the space was the client’s inner-city barrister chambers for 20 years: “As he was approaching retirement, he and his wife decided to convert the ‘office space’ into an apartment that would have a New York loft feel.”

The kitchen Manning designed has just won the Outstanding Kitchen Renovation award in the national NKBA awards, with the judges calling it “an inspired transformation”.

Kitchen designer Nicola Manning.

SUPPLIED

Kitchen designer Nicola Manning.

Manning says the client’s brief was to transform the staff lunchroom and storage space into the kitchen, which was to be the heart of the new apartment. “It needed to have a slight industrial edge.”

Not surprisingly, there were several challenges with the conversion, including the fact that the kitchen space is triangular with tight corners. And services to the floors above ran through the main “back wall” of the kitchen, which limited the depth of the cabinetry that could be placed there.

To gain more space, a wall was removed to open up the kitchen to the central hallway through the apartment.

“The steel window joinery throughout the apartment was an inspiration for the predominantly black colour palette,” Manning says. “This contrasts beautifully with the light oak herringbone floors.

The triangular island is the central feature of the kitchen, echoing the shape of the space. “I created vertical steel fins at each end to complete the triangular lines without making the ends too solid, and to provide texture,” Manning says.

A deep steel clashing around the benchtop helps to anchor the island in