interior

dalit lilienthal adorns minimalist interior in tel aviv with custom-made furniture

interior design studio dalit lilienthal has completed the renovation of an apartment in tel aviv, to generate a flexible, modifiable family home. the whole layout of the flat was altered to create an open plan interior, that allows natural light and air to flow right through. 

modular box 1
all images courtesy of studio dalit lilienthal

 

 

studio dalit lilienthal has demolished all inner walls to design a permeable new dwelling. at the same time, the design incorporates large windows, which ensure ventilation and at the same time, allow residents to feel closer to the outdoors. despite this open character, the house is designed to easily generate more intimate area when needed, without compromising its spaciousness.

modular box 2

 

 

instead of designing a corridor to lead residents towards the bedrooms, the architects have created a box, incorporating various storage solutions and functions. this structure defines the bedrooms and the workspace, while still allowing a pleasant flow and effortless circulation to develop within the interior. the box features a set of sliding doors, made from a metal mesh sheet, allowing light to penetrate through while establishing privacy between the public and private areas. when these doors open and close, the apartment’s appearance changes completely. 

 

 

 

the overall design applies a monochromatic color scheme, enhanced by natural materials such as different types of woods along with a mix of metals. in the kitchen, the materiality includes stainless steel surfaces and iron elements, combined with custom-made carpentry offering ample storage solutions. with meticulous attention to detail, combining comfort and aesthetics, the dwelling provides an intimate open-plan, modular space.

modular box 3

modular box 4

modular box 5

 

modular box 6

modular box 8

 

modular box 9

modular box 10

modular box 11

modular box 12

modular box 7

 

project info:

 

name: modular box
architecture office: interior design studio dalit lilienthal
location: tel aviv, israel
size: 100 m2

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication.

Travis Rice Goes On A Legendary Mission in Interior BC

The plan was simple enough: Travis Rice, accompanied by three of the world’s best out-of-bounds boarders were to head deep into the Interior of British Columbia to score some goods and scope some terrain. But with any good plan comes a curveball. Sometimes said off-speed pitch is a blessing and sometimes, a curse. In this instance, it was indeed the former, and the end result was one of the most epic lines ever ridden on a snowboard.
Rice was accompanied by fellow Mervin team riders Austen Sweetin—an all-terrain ball of energy exploding inside the frame of a snowboarder, Robin Van Gyn—one of our sport’s best and most accomplished big mountain riders alive, and Blair Habenicht—a rider who is hard to put into words due to the fact that the majority of his time is spent deep in the Mt. Baker backcountry where he is single-handedly reinventing the art of turning in powder. The crew was epic and the locale was even more so, as they loaded up into the heli and set out into the forest seeking adventure.

Pillow Talk in British Columbia

The terrain in the Interior of British Columbia is arguably the best in the world and the same can be said about the snowpack. According to Travis, “The unique thing about BC is the type of coverage and how much variability there is in the rock and the geology. It bridges this harmonious gap between the Rockies and Alaska. It’s unique because you get a somewhat coastal snowpack and you’re a thousand kilometers from the coast. You have these big mountain ranges that get a snowpack that sticks to them and for someone like me coming from Wyoming where it’s very rocky, I’m like a kid in a candy store because it gives

How this Hong Kong apartment’s views informed its interior design



a kitchen with a dining room table: Tommy Hui designed this Wong Chuk Hang apartment, aptly named the Bird Hide, to make the most of its panoramic views. Photography: Steven Ko


Tommy Hui designed this Wong Chuk Hang apartment, aptly named the Bird Hide, to make the most of its panoramic views. Photography: Steven Ko

A good view is a terrible thing to waste. And the view from the 690 sq ft Wong Chuk Hang flat that Tommy Hui Shui-cheung was hired to renovate is truly spectacular: a sweeping panorama of Bennett’s Hill and Aberdeen Harbour, with folds of greenery rolling into the sea.

“We wondered how to focus the interior on the views,” says Hui, founder of local architecture firm TBC Studio.

The clients, a young couple – a nurse and an urban planner – plan to have children, but for now they wanted a sanctuary where they could relax with family and friends. Hui worked with them to create a design he calls the Bird Hide, a reference to lookouts built to observe nature, birds especially, at close range.

Get the latest insights and analysis from our Global Impact newsletter on the big stories originating in China.

Hui wanted to make the flat as calming as its views, so he chose a relaxed palette of blond wood, complemented by a creamy pastel blue-green – the colour of the sea on a sunny day.



diagram, engineering drawing


© Provided by South China Morning Post


“We separated the living room and the dining room into two material finishes: wood veneer on one side and paint on the other,” says Hui. “For the paint, it needed to be a colour that wasn’t too dark, something more natural and cosy.”

The layout needed small changes, too. The flat’s front door opens directly into the dining and living area, so Hui used a slatted partition to create a foyer offering a gradual transition into the flat.

The next challenge was the kitchen. As in most Hong Kong

Italian yacht builder teams up with Hong Kong interior designers to create bespoke “floating villas” for wealthy Asians



a view of a city next to a body of water: Aerial view of the Marina Club in Discovery Bay in Lantau, where the developer has pledged to turn its marina into “Hong Kong's most exclusive” superyacht club. Photo: Roy Issa


© SCMP
Aerial view of the Marina Club in Discovery Bay in Lantau, where the developer has pledged to turn its marina into “Hong Kong’s most exclusive” superyacht club. Photo: Roy Issa

An Italian luxury yacht builder has partnered with Hong Kong-based interior designers to create new bespoke “floating villas” targeting the wealthy in Hong Kong and Asia looking for an alternative form of holiday homes.

In an attempt to attract more buyers, the builder Sanlorenzo will be working with Hong Kong-based Steve Leung Designers to infuse luxury residential designs into the compact space of a yacht in an attempt to redefine and elevate the lifestyle among the region’s millionaires.

The new partnership will bring Leung and his team’s expertise to the rest of Sanlorenzo’s range of yachts through their “design to measure” style, according to Sanlorenzo, a shipbuilder founded in 1958 and based in Ameglia in northern Liguria region.

Get the latest insights and analysis from our Global Impact newsletter on the big stories originating in China.

“Yacht design has long been dominated by a Western lifestyle approach, which is very different from the way we live in Asia, especially in China,” said Leung, an architect and interior designer whose firm was engaged in the Novotel City project in Tung Chung and the Orchard Residences luxury apartments in Singapore, among others.



a man wearing a suit and tie talking on a cell phone: Hong Kong architect and interior designer Steve Leung is teaming up with Italian yacht builder to create


© Provided by South China Morning Post
Hong Kong architect and interior designer Steve Leung is teaming up with Italian yacht builder to create

Simpson Marine Group, which represents Sanlorenzo in the regional yacht markets, has doubled its sales in Asia this year, including nine yachts by the Italian builder in Hong Kong. They contributed more than 60 per cent of the group turnover, according to its managing director Mike Simpson.

The pickup suggests the economic crisis from

SVA Interior Design Faculty Join NYCxDESIGN’s ‘Ode To NYC’ Poster Campaign

Jack Travis’ poster, We Keep From Goin’ Under, a reference to a lyric by Grandmaster Flash and The Furious Five, the seminal South Bronx hip-hop group. “It was important to me to celebrate an iconic message expressing the love for my beloved city, created by one of the most beloved NYC designers, with another iconic message from my most beloved borough,” Travis says. “You cannot stop NYC. Love you, NYC, Miss you, Milton Glaser!”

 

NYCxDESIGN’s “Ode to NYC” posters are available for sale on Poster House’s website, with proceeds going to the Black Artists + Designers Guild (BADG), a nonprofit aimed at creating a more inclusive and equitable art and design world.

 

“The local designers we tapped have created poignant, inspiring posters that illustrate the resiliency, strength and rebirth of our beloved city,” says Valerie Hoffman, program director, NYCxDESIGN.

“As a collective of independent Black artists, makers and designers striving towards creating inclusive art and design environment through equity and representation, we are gratified and excited to be a part of this wonderful initiative, put forth by the efforts of so many talented New York-based creatives,” Malene Barnett, founder of BADG, says.

 

For more information on the “Ode to NYC” poster designers, locations and sale, go to NYCXDesign.

Source Article