lait

Kitchen of the Week: ‘Cafe au lait’ project features massive stone island

Designed to look like a massive block of stone, the "Café au lait" kitchen by Milvia Hannah is the centrepiece of the family living area in a new home in Canterbury.

SUPPLIED

Designed to look like a massive block of stone, the “Café au lait” kitchen by Milvia Hannah is the centrepiece of the family living area in a new home in Canterbury.

A large stone island forms the striking centrepiece of this kitchen in a Canterbury home – it’s coffee-coloured veining giving rise to the name of the project.

“Café au lait”, by Wellington kitchen designer Milvia Hannah of German Kitchens, reflects the owners’ designer for an “organic” kitchen featuring natural materials and colours.

The kitchen, which won a regional award in this year’s national NKBA Kitchen & Bathroom Awards, has also been shortlisted for the prestigious SBID International Design Excellence Awards in London – the winners will be announced later this month.

Milvia Hannah of German Kitchens has won numerous design awards.

SUPPLIED

Milvia Hannah of German Kitchens has won numerous design awards.

It caught the NKBA judges’ attention for both its looks and craftsmanship: “The manufacturing of the exquisite marble island would have been tricky, but it has been well executed,” the judges said. “The combination of materials works really well together. Appliance placement is good, and the lighting adds to the kitchen.”

READ MORE:
* Kitchen of the Week: Former barrister chambers becomes apartment with award-winning black kitchen
* Kitchen of the Week: Couple moving out of carvavan into first home had kitchen budget less than $25k
* Kiwi kitchens and bathrooms wow on the world stage in 2020

Hannah says the kitchen was designed for the clients’ new house, where it needed to complement an elegant, open-plan interior, in a cohesive way.

Recessed seating at one end cannot be seen from the front of the island - it was designed this way to maintain the sense of the island being a large block of stone.

SUPPLIED

Recessed seating at one end cannot be seen from the front of the island – it was designed this way to maintain the sense of the island being a large block of stone.

The main feature of the Eggersmann German kitchen, was to